Financieel advies voor zzp'ers

Als zelfstandig ondernemer moet je je aan bepaalde financiële regels houden. Het valt niet altijd mee om de ondernemersfinanciën goed op orde te houden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor advies.

 • Heb je door de maatregelen tegen het coronavirus financiële problemen gekregen? Dan kun je misschien de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen.
  Zoek je je weg in de coronamaatregelen voor zzp'ers? Kijk dan op www.ugids.nl/corona-info voor informatie en betrouwbare websites. 

 • De Kamer van Koophandel heeft de brochure 'Financiële tegenspoed? Neem de juiste stappen!' gemaakt. De brochure helpt om eventuele financiële problemen te herkennen, geeft uitleg hoe uit de problemen te komen en hoe een faillissement te voorkomen.

 • Het Geldboek voor ondernemers is een jaarlijkse uitgave van de Kamer van Koophandel dat ondernemers meer grip geeft op hun geldzaken. Er staat uitgebreide financiële informatie in en er is aandacht voor administreren en factureren.

 • Over Rood is een coöperatie van ondernemers die elkaar en anderen ondersteunen en begeleiden bij schulden, achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Zij werken samen met de buurtteams en hebben een spreekuur voor zelfstandigen. Daarvoor moet je een afspraak maken.

 • Als je als zzp'er financiële ondersteuning nodig hebt, kun je terecht bij de gemeente Utrecht bij Bureau Zelfstandigen (Bbz). Je moet aan enkele voorwaarden voldoen om ondersteuning te krijgen. Ondersteuning is op verschillende manieren mogelijk en kan bijvoorbeeld bestaan uit een lening of aanvullende uitkering tot bijstandsniveau.

 • Menzing & Partners is er voor (ex) zzp'ers die schuldhulpverlening nodig hebben.

 • Over Rood, Menzing & Partners en het buurtteam organiseren gezamenlijk bijeenkomsten voor ondernemers met financiële problemen.
  wanneer: elke laatste maandag van de maand
  tijd: 15.30 - 17.00 uur
  locatie: Buurtteam Kanaleneiland Zuid, Beneluxlaan 2, Utrecht
  website: www.utrecht.nl/ondernemen/geldzaken